Er du i harmoni med din hest?

Et harmonisk samarbejde..

er noget, der kan være svært at sætte ord på.
Og jeg er ret sikker på, at det er meget individuelt, hvordan vi hver især oplever og definerer harmoni og samarbejde.

dsc_0014

For mig er harmoni en følelse indeni mig. Det er når jeg føler, at der er en indforståethed imellem mig og min hest. Når jeg føler, at jeg har tillid til min hest, og den har tillid til mig. Når jeg føler at vi kan klare alting sammen.

Men vejen dertil er ikke nødvendigvis noget, vi får skænket helt gratis. Det handler først og fremmest om vores eget mål og fokus, om vores egen velvilje i forhold til at gå den vej, der skal til, for at opnå det harmoniske samarbejde.

Jeg tror på at hesten kan mærke vores energi og stemning, og det er vigtigt at bevare et rent hjerte og et tålmodigt sind, når vi er sammen med vores hest. Også når det er svært. Måske burde vi i virkeligheden give hesten en fridag, når vi ikke formår at leve op til ovenstående, eller i det mindste skrue ned for kravene til os selv og hesten, så det bliver en god oplevelse trods alt.

Ud over følelse og energi, er der rigtig mange konkrete metoder, vi kan tage i brug, når vi gerne vil opnå et harmonisk samarbejde. Ingen teknikker er perfekte uden indføling og hjerte, men uanset kan vi bruge det vi har fra videnskaben, og basere vores træning på det. Viden om, hvordan hesten helt konkret lærer, og hvordan dens krop fungerer. Således kan vi tage hensyn til hestens krop og sind, og give hesten masser af positive oplevelser.

Når vi er dygtige til at kombinere følelse og viden, vil vi få en hest, der oplever forudsigelighed, og som ved hvad vi forventer af den. Den får positive oplevelser, når vi sørger for at time vores signaler korrekt, og belønne hesten på rette tidspunkt. Hesten bliver tillidsfuld og rolig, og føler sig tryg ved dig. Den ved, den kan regne med dig.

En anden ting, der også er vigtig, er at aflæse hestens kropssprog og ansigtsmimik – udviser den nogen som helst former for ubehag eller stress, eller er den mild og blød i udtrykket?

Øv dig i, at aflæse din hest og sørg for at være forudsigelig, og omgås din hest med indfølelse.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan opnå et harmonisk samarbejde med din hest, er mit online forløb måske noget for dig? se mere her:

http://lisettenorah.dk/online-forloeb-om-adfaerd-og-laeringsteori/

Rigtig god træning til dig og din hest 🙂

Kærligst
Lisette Norah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *